Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Damer

Följ

Senior Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Damer
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Klagshamn 14 11 1 2 34
2 FC Rosengård 14 9 3 2 30
3 AIF Barrikaden 14 9 2 3 29
4 Åkarps IF 14 8 0 6 24
5 Svedala IF 14 7 1 6 22
6 Gislövs IF 14 4 1 9 13
7 FC Trelleborg 14 4 0 10 12
8 Heleneholms SK 14 0 0 14 0

Match

FC Trelleborg

0 - 2
Ymorvallen
28 september 2011
19:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: FC Trelleborg - AIF Barrikaden

Startelvan: (4-4-2) Emma O - Zarah, Rebecca, Rahima, Qendresa - Alejandra, Veronica, Annelie, Arbnora - Florinda, Dalia

Avbytare var Elena som kom in efter 18 min och spelade resten av 1:a halvlek på innermittfältet och hela 2:a halvlek som mittback och Matilda Lindström (1:a matchen för oss) som kom in efter 32 min som höger yttermittfältare, därefter gick över som vänster yttermittfältare för att avsluta som anfallare.

Vi började matchen ganska bra och till en början förlades nästan allt spelet på Trelleborgs planhalva. Redan i den 3:e min fick vi en jättechans att ta ledningen när två av våra spelare kom fullständigt ensamma med målvakten bara c:a 5 m från mål men avslutet blev riktigt dåligt.

Det dröjde inte länge innan Trelleborg började komma igång med en del kontringar. De flesta blev inte så farliga men i den 8:e min hade vi lite tur. I ett första skede tog Emma enligt sansade bedömare med händer utanför straffområdet och i nästa räddade Rebecca bollen på mållinjen.

Efter detta hände inte så mycket innan vi i den 32:e min tog ledningen med 1-0 och det var inte vilket mål som helst precis!! Sedan Veronica blivit fälld drog Elena på för kung och fosterland på den frispark som följde. Från närmare 35 meter dundrade hon upp den i krysset. Även om målvakten i det här fallet var väldigt liten och därför extra chanslös så är det nog ytterst få målvakter såväl på herr- som damsidan som klarat det här skottet - otroligt snyggt!!

Båda lagen hade sedan var sin "halvmålchans" innan en Trelleborgsspelare i den 45:e min fick på ett långskott som gick i stolpens insida och därefter längs mållinjen där som tur var ingen av våra motståndarspelare befann sig. Halvtidsresultat 1-0 till oss således.

Länge var det rätt fritt från ordentliga målchanser också i 2:a halvlek. Arbnora hade i den 53:e min ett av sina typiska långlobbskott som så ofta resulterat tidigare i år. Den här gången strök dock bollen tätt över ribban. Det dröjde sedan ända till den 83:e min innan nästa riktiga målchans kom men den var desto klarare. Efter en massa flipperspel bara några meter från vår mållinje befann sig plötsligt inte mindre än 3 spelare fria strax utanför mållinjen men Alejandra lyckades på något sätt med en enorm viljeinsats få undan bollen på mållinjen.

Sedan man en längre tid känt sig lite orolig för att de skulle kvittera, eftersom de hade några snabba och speciellt en mycket snabb spelare där framme och flyttade upp allt fler spelare ju längre matchen led (samtidigt som många i vårt lag jobbade hem väldigt dåligt), kändes det befriande när Matilda snyggt framspelad av Florinda avslutade med en chip förbi målvakten och därmed fastställde slutresultatet till 2-0.

Matchen som helhet var inte särskilt välspelad. Trelleborg hade väl så många heta chanser som vi - två räddningar på mållinjen och en stolpträff vittnar väl om det.
Vi hade däremot det något större bollinnehavet och dominerade väl i det stora hela händelserna trots att vi inte alls spelade på toppen av vår förmåga. Passningsspelet var inte bra, vi valde oftast alltför svåra alternativ och spelade ofta bollen på den mest markerade spelaren. Stackars Florinda fick inte många vettiga bollar att jobba med.

Nåväl. Vi har gjort en mycket bra höstsäsong med bara en förlust och resten segrar. Tillsammans med det faktum att Klagshamn slog Åkarp med 4-0 igår
innebär detta att vi slutar 3:a om vi i matchen på söndag mot Gislöv tar revansch för den nesliga hemmförlusten. Det kan också räcka med oavgjort om Åkarp inte slår Svedala med mer än 2 mål och skulle Åkarp inte slå Svedala ö.h.t. har vi till och med råd att förlora den sista matchen med hur många mål som helst men naturligtvis ska vi göra en snygg avslutning på spelåret med en klar seger.
Det känns ju också trevligt att konstatera att utöver en mållös match mot FC Rosengård har Klagshamn bara tappat poäng i två matcher, de båda förlustmatcherna mot oss!!!

Referenten som inte kan följa med på avslutningsmatchen hoppas få glada nyheter när han ringer och frågar efter resultatet sådär runt 12.46 på söndag.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 5-4 Skott på mål: 6-4 Skott utanför: 8-5




Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Elena Dzufoska 1 1 0 1 0 0
Matilda Lindström 1 1 0 0 0 0
Florinda Sahiti 1 0 1 0 0 0
Veronica Linnér 1 0 1 0 0 0
Alejandra Marquez 1 0 0 0 0 0
Arbnora Tahiri 1 0 0 1 0 0
Dalia Alwan 1 0 0 1 0 0
Qendresa Peci 1 0 0 0 0 0
Rahima Yassini 1 0 0 0 0 0
Rebecca Sjöström 1 0 0 0 0 0
Zarah Al-Naib 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Emma Olsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 10 sep 2011, 13:00 AIF Barrikaden - FC Trelleborg 2 - 1